Proč jsou dřevěné chyty lepší než plastové?

V čem jsou dřevěné chyty lepší než klasické polyuretanové?

Jsou šetrné ke kůži tvých prstů.

Díky absenci pískování můžeš trénovat déle a pravidelně bez nepříjemně prolezených prstů. Na dřevěných chytech se navíc dá relativně dobře lézt i s prolezenými prsty. Prostě ideální tréninkové chyty.

Jsou ekologické. Fakt.

Jednoduše vezmeme kus vyschlého dřeva, opracujeme ho, vyvrtáme pár děr, kápneme trošku lepidla pod podložku na šroub a je hotovo. Ve výrobě polyuretanových chytů zaměstnanci nosí respirátory a plynové masky, u nás v dílně je útulno a voní to tu dřevem. Dřevo navíc bereme z pily tady u nás v Jizerkách. Cesta od stromu k chytu přivrtanému na tvojí stěně je tedy super krátká. 

Jsou hezčí.

Jasně, to je subjektivní názor, ale zkus nám ho změnit! :) Nám se ten minimalismus prostě líbí.

Časté otázky:

Nekloužou dřevěné chyty víc než klasické “plasťáky”?

O trochu jo, ale dá se na to zvyknout a aspoň tě to lépe připraví na podmínky “tam venku”, takže se to dá brát i jako výhoda. A benefit neprolezených prstů je prostě k nezaplacení.

Jak je to s trvanlivostí?

Naše dřevěné chyty můžeš bez problému používat řadu let. Nepromačkají se, neolezou; když je zašpiníš, stačí je sundat ze stěny, otřít mokrým hadrem a jsou jako nové. A vždycky je můžeš vzít lehce šmirglem a to jsou pak v podstatě nové kousky! Samozřejmě je řeč o použití v suchu, ve vnitřních prostorách. Naše chyty se používají i na hodně frekventovaných stěnách - v Jungle Letňany, v Hangáru v Ostravě nebo v Boulder Pointu v Liberci. Zatěžkávací zkouškou tedy procházejí důkladně a každý den. Bez problému.

Mají dřevěné chyty vůbec nějaké nevýhody?

Trochu víc kloužou, o tom už byla řeč. Jako nevýhodu můžeš brát i to, že mají všechny velmi podobnou barvu a nelze z nich tedy složit cestu podle barev chytů. To se dá ovšem vyřešit barevnými nálepkami nebo štítky které na stěně zasuneš pod chyt.

 

Napadá tě ještě něco? Chceš se na něco zeptat? Napiš nebo zavolej. A buď Lama. 

429932064_17999365319526164_4178098604776208327_n