Lama Lab

Vítej v Lama Labu, v místě, kde to voní dřevem a lítaj třísky.

Lama Holds jsme založili v "pohnutém" roce 2020 jednoduše z toho důvodu, že se zavřely boulderovky a my neměli kde trénovat. Chtěli jsme si prostě udělat vlastní malou lezeckou stěnku a vzhledem k tomu, že Kwjeták (což je mimo jiný člověk, kterej má v Lama Holds na starosti vývoj nových produktů) disponoval truhlářskou dílnou, ve které občas dělal vestavby do lezeckých dodávek, nebylo nad čím dál přemýšlet. 

 

Dlouhý zimy u nás na severu

Během dlouhý zimy byl dostatek času postavit si mini boulderovku v prázdném skladu u Jablonce nad Nisou. Jedna její fotka na Facebooku ale udělala divy - začali nám psát kamarádi a známí s žádostí o výrobu dřevěných chytů a posilovacích desek. Projekt Lama Holds začal dostávat konkrétní obrysy.

Kwjetákovu jinak dobře vybavenou dílnu jsme doplnili o dvě CNCčka - automatický obráběcí mašiny - a začali ladit první produkty. Na konci roku 2020 spatřily světlo světa první balky a chyty Lama Holds.

 

Šetrnost k přírodě i kůži tvých prstů

Líbí se nám dělat věci jednoduše a čistě. Proto jsme si vybrali dřevo jako materiál, kterému dáváme tvar. Oproti klasickým polyuretanovým chytům, které znáš z lezeckých stěn, je dřevo ekologické a šetrné ke kůži tvých prstů. Navíc ho bereme z místních zdrojů - kvalitní český buk nám dodávají přímo z jedné liberecké truhlárny.

 

Dlouhá cesta před námi

Víme, že je před námi dlouhá cesta. Už teď se těšíme, kam nás dovede. Buď u toho s námi - nevytahuj se, přitáhni se.

Kuba a Kuba, zakladatelé Lama Holds